U zadnje vrijeme sve je važnije da je naša stambena građevina dobro izolirana. To je jako bitno radi kvalitete života u zgradi, izbjegavanja termičkih mostova i njihovih posljedica, pa sve više i radi energijske uštede jer energija postaje sve skuplja.

Dijelovi zgrade gdje se prozor spaja sa sjenilom i sam nadvoj, često su najproblematičniji dijelovi po pitanju termičkih mostova, zbog toga je jako bitno dobro rješenje. ILOSAD d.o.o. sa 30 godina iskustva na tržištu po njemačkoj licenci nudi odlično rješenje nadprozorskih kutija Termobox za rolete ili žaluzine.

Prednosti TERMOBOX kutija su:

  • Diskretna ugradnja – Termobox kutija potpuno je skrivena iznutra i izvana. Servisni pristup je izvana-ispod, tako da imamo unutra savršeno obrađene prozorske otvore.
  • Izvrsna izolacija – jedna od najizolativnijih kutija za sjenila na tržištu, prikladna za niskoenergetske objekte.
  • Nepropusnost zraka u prostor i odlična zvučna izolacija – savršeno brtvi i otporna je na vjetar.
  • Montaža zajedno sa prozorima što umanjuje troškove.
  • Jaka konstrukcija kutije, prikladna također za veće dimenzije.
  • Izvrstan spoj prozor – kutija.
  • Mogućnost ugradnje roleta ili žaluzina.
  • Mogućnost ugradnje komarnika.

TERMOBOX kutija za pasivne i niskoenergetske

TERMOBOX kutija za pasivne i niskoenergetske

grafički prikaz kutije za pasivne i niskoenergetske kuće

Ove kutije već se masovno ugrađuju i traže na zapadnim tržištima, a sve popularnije su i kod naših investitora. Dodatne prednosti su da možete izbjeći izradu nadvoja kod prozorskih otvora i umjesto toga samo ostavite otvore do AB ploče što je jeftinije i jednostavnije za izradu. O sjenilima odlučujete prilikom ugradnje prozora na koje se ugradi Termobox kutija sa roletama ili žaluzinama.

Uz Termobox kutiju možete birati između različitih vrsta lamela za žaluzine, rolete, kombinacije boja, motornih pogona ili daljinskog upravljanja, a može se ugraditi i mreža protiv komaraca.

Otpornost na vjetar je klasa 3 ili 4 po SIST EN 13659:2004, ovisno o tipu lamela. Investicija u vanjsku zaštitu od sunca se radi za više desetljeća, zbog toga je jako bitno da ugradite kvalitetan sistem.

Potražite sistem kutija TERMOBOX u firmi ILSAD d.o.o ili kod njihovih partnera širom Hrvatske.