U današnjem svijetu naglasak na sigurnosti ljudi i objekata je veći nego ikada. Svakodnevno smo svjedoci fizičkih i oružanih napada na različite objekte. Kako bismo svoje prostore učinili sigurnijima preporučamo ugradnju protuprojektilnih ili protuprovalnih stakala.
Protuprojektilna i protuprovalna stakla mogu se izrađivati i od stakla bojenog u masi ili refleksnog stakla. Primjenom folija u boji ili sitotiska moguće je boju stakla prilagoditi vašim potrebama.

Protuprojektilna stakla

Protuprojektilna stakla izrađuju se od laminiranog stakla debljine od 22 do 60 mm. Najmanja proizvodna mjera je 300 x 300 mm, a najveća dimenzija stakla za klasu zaštite BR2S je 2000 x 4000 mm. Dimenzije stakla za ostale klase zaštite su ograničene ponajviše težinom stakla, koja kod viših klasa zaštite dostiže i do 170 kg po četvornom metru.
Protuprojektilna stakla su ispitana u balističkom tunelu u skladu s normom Hr EN1063, a namijenjena su pružanju zaštite od odgovarajućeg vatrenog oružja. Prema izmjenama Zakona o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju s gotovim novcem i vrijednostima (NN 150/05), najniža razina zaštite u novčarskim institucijama mora pružiti zaštitu od ispaljenog projektila kalibra 9 x 19 mm para (klasa zaštite BR2S).

Protuprovalna stakla

Protuprovalna stakla izrađuju se od laminiranog stakla debljine od 9 do 60 mm, prema zahtjevima norme EN356. Ugradnja protuprovalnog stakla preporuča se na svim objektima gdje je potrebno vrijednosti u objektu zaštiti od vandalizma ili provale.

Neprobojna stakla ili antibalistička stakla

Neprobojna ili antibalistička stakla  služe za zaustavljanje različitih kalibara projektila ispaljenih iz različitih vatrenih oružja, a sama klasifikacija i način ispitivanja pružene balističke zaštite određenog seta “pancirnog stakla” je definirana normom EN 1063.